Áldások A Megpróbáltatások Közepette

Áldások A Megpróbáltatások Közepette

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van, mint akik az Ő végzése szerint elhívatottak." Pál levele a Rómaiakhoz 8:28

Mikor a körülményeink nem a legfényesebbek, akkor mi emberek könnyedén elbizonytalanodunk a sikeres jövőképben. Sokszor nem az az első gondolatunk, hogy bármi jó is kisülhet mindabból, amit tapasztalunk. De Istennel mégiscsak lehetséges, hogy jó származzon a megpróbáltatásunkból. Persze, általában tudjuk ezt az igazságot, hisz számtalanszor elhangzik ez az életünk során, mégis néha egyszerűen csak nehéz elhinni. Különösen, mikor a saját hitünk van megpróbálva. Hidd el, első kézből tapasztaltam ezt. 

Miután megszületett a legfiatalabb fiam, rengeteg problémám volt az egészségemmel. Nagyon sok műtéten kellett átesnem emiatt az elkövetkező néhány évben. Nehéz volt két kisgyereket nevelni, egészségügyi problémákkal küzküdve és állandó fájdalmat megtapasztalva úgy, hogy mindketten 3 év alatt voltak akkor. Nem igazán ismertem senkit a környéken, ahol éltünk akkortájt. Voltak napok, mikor azt kérdeztem magamtól: „Hol van Isten ilyenkor?" Vagy „Hogy fogok átjutni ezen a nehézségen?" De akkor is, mikor nem éreztem Isten jelenlétét, tudtam, hogy Ő soha nem hagyna magamra. 

„Ne legyetek pénzsóvárak, elégedjetek meg azzal, amitek van, mert ő mondta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled." A zsidókhoz írt levél 13:5

Ő látta és tudta mindazt, amin átmentem, én pedig bíztam benne. A Pál levele a Rómaiakhoz 8:28 volt az egyik ige a sok közül, mely átsegített azokon az időkön. Rájöttem, hogy Isten okkal engedte meg, hogy ez történjen velem, csak én még nem értettem, hogy miért. Tudtam, hogy a legobbat fogja kihozni belőle számomra. Visszatekintve, hálás vagyok, amiért megtapasztaltam ezeket a nehézségeket, hisz mindez sokkal közelebb vitt Istenhez és megerősítette a hitemet benne. Megtanultam, hogy hogyan bízzak benne és támaszkodjak rá, úgy, mint még soha azelőtt. Hogyha nem mentem volna át ezeken a megpróbáltatásokon, nem hiszem, hogy ott tartanék a kapcsolatommal az Úrral, mint most. Velem volt minden lépésnél az utam során. 

Egy időre az egészségem megjavult, de 4 évvel ezelőtt az öcsém diplomaosztó buliján egy elég váratlan esemény történt. Egy széken ültem, mikor hirtelen hátra estem. Különös, az egész úgy érződött, mintha lassított felvételben történt volna. Beütöttem a fejem a kerti sátor cölöpébe, ami alatt ültünk. Akkor még nem tudtam, de ez az incidens megváltoztatta az életemet. Nagyon rosszul lettem pár nappal később és kiderült, hogy agyrázkódásom van. Azt gondoltam, hogy jobban leszek, de úgy tűnt, mintha csak rosszabodna a helyzetem a napok elteltével. Az orvosok nem tudták, hogy mi a bajom. 

Miután számtalan szakorvosnál jártam, kiderült, hogy mindkét belső fülem megsérült az esés következtében és, hogy az orvosok nem tudnak semmit tenni, hogy úgymond „megjavítsanak". Csak gyógyszert tudtak felírni, hogy csökkentsék a kellemetlen tüneteket, persze ezeknek a gyógyszereknek számos mellékhatása van, mint például szédülés és álmatlanság. Azóta soha nem tudom, hogy hogy fogom érezni magam a nap folyamán, de hála Istennek, Jézus velem van ilyenkor is. 

Az Ő erejére támaszkodhatom minden nap. Ő az, akiben bízom, még akkor is, mikor csak azt akarom kérdezni: Miért?
Megismétlem, tudom, hogy okkal engedte meg, hogy ez történjen velem. Visszatekintve a múltbeli egészségügyi problémáimra, láthatom, hogy Isten hogyan használta mindezt a hitem növelésére. Megerősített és felkészített erre az időszakra, amiben most vagyok. 

Hogy miért vannak gondok még mindig az egészségemmel? Nem tudom, de Istenbe vetem a bizalmam, mert Ő tudja. Tudom, hogy a jelenlegi megpróbáltatásaimat a javamra fogja használni!

„Mindenre van erőm abban, aki engem megerősít." Pál levele a Filippiekhez 4:13

Talán te is valami hasonlón mész át. Tudd, hogy egy csodálatos Istenünk van, aki nagyon szeret bennünket. Csak annyit kell tenned, hogy megbízol benne és Ő ott lesz veled minden lépésnél az utadon. Imádkozz és olvasd a Bibliát, sokszor ez az egyetlen, amit tenni tudsz. Növekedj a kapcsolatodban Jézussal. 

„Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok." Jakab levele 4:8

Kérj erőt Jézustól és engedd meg neki, hogy valóban az erősséged legyen. 

Isten áldjon!